workshop Astrologie en Familieopstellingen…

Weegschaal van 23 september tot 23 oktober

Ben je geboren in de periode van 23 september tot 23 oktober, dan stond de Zon in het teken Weegschaal.

Element:             lucht

Kruis:                  hoofd, (naar buiten gerichte energie)

Heerser:              Venus

Iemand met de Zon in Weegschaal is gericht op de ander, houdt van een goede verstandhouding, harmonie en schoonheid.  Met de Zon in Weegschaal is iemand vredelievend, sociaal en sluit makkelijk compromissen.  Hij of zij zal alles doen op deze harmonie tot stand te brengen, te bewaren en hier dan intens van genieten. De Weegschaal houdt van communiceren en houdt niet alleen van harmonie tussen mensen en goede omgangsvormen, maar ook van bij voorbeeld mooie gebouwen en kunst.

Een Weegschaal legt zich niet graag vast en houdt van het gevoel vrij zijn en staat bekend als twijfelaar. Dit komt omdat een Weegschaal veel tijd nodig heeft om alles goed af te wegen. Hij wil niemand schade berokken of onrecht aan doen. Een Weegschaal wil zeker weten of iets het juiste is voor iedereen. Dit kan hem oppervlakkig en besluiteloos maken.

De Weegschaal wordt ook wel een evenwichtskunstenaar genoemd. Tactvol, verdraagzaam tolerant en zeer op contacten gesteld. Omdat de Weegschaal moeite heeft met conflicten aangaan, kan hij ze gaan omzeilen, of afhankelijk worden van de sympathie van zijn of haar omgeving,

Venus niet zowel heerser over Stier als Weegschaal. Niet alleen het gevoel voor harmonie en schoonheid is de kant van Venus die echt hoort bij Weegschaal, maar ook rechtvaardigheid, eerlijkheid, afwegen, en rechtspreken.

De Weegschaal dankt zijn naam aan het nacht eveningspunt. Wanneer de Zon op 23 september Weegschaal binnen loopt is de dag en de nacht even lang.  De Weegschaal is niet makkelijk te vinden aan de hemel omdat dit teken enkel uit een paar niet al te heldere sterretjes bestaat

Wat heb ik te leren van de het teken Maagd?

Mensen met de Zon in het teken Maagd in mijn omgeving.

In mijn directe omgeving, zowel in mijn familie, vriendenkring als collega’s bevinden zich zeker 8 mensen die geboren zijn met de Zon in  het  teken Maagd. Allen geboren in de periode van 23 augustus tot 23 september. Uiteraard wist ik dat al wel een langer 😉, maar opeens vraag ik mij af, wat ik van hen heb te leren. Kennelijk heb ik iets te leren van de Maagd. Steeds plopt deze Maagd-energie weer op. Niet alleen door de vele digitale reminders van alle verjaardagen deze maand, maar ook in de vorm van boeken en artikelen. Daarbij komt dat ik nu ook verschillende horoscopen aan het duiden ben van klanten en je raadt het al: allen geboren met de Zon in Maagd. Kortom ik ben mij deze maand flink aan het verdiepen in de kwaliteiten van de Maagd.

De betekenis van Maagd in mijn eigen horoscoop

Wat betekent de Maagd eigenlijk in mijn eigen horoscoop. Ik heb zelf het 10e huis in het teken Maagd staan en daar staat de Noordermaansknoop ook.   Het 10e huis, in een horoscoop, wordt met name geduid als de plek in de maatschappij, aangelegenheden buitenshuis, beroep of leidinggevende capaciteiten.

De Noordermaansknoop in een horoscoop geeft de levensrichting aan. Recht tegen over de Noordermaansknoop in Maagd, staat de Zuidermaansknoop in Vissen. De levensrichting loopt van zuid naar noord. In mijn horoscoop dus van Vissen naar Maagd. Tegen over het 10e huis waar mijn Noordermaansknoop staat, vind je het 4e huis. Het 4e huis staat o.a. voor alle aangelegenheden binnenshuis, mijn eigen innerlijke basis, afkomst, familie.  Niet dat ik, koste wat kost, altijd aan de slag moet in het 10e huis, maar het is van deze Noordermaansknoop wel de bedoeling, dat ik in mijn leven  ervaringen op doe in dit huis en dan wel op de Maagd manier.

De energie van de Zuidermaansknoop is ons zeer bekent en vertrouwd. Hier hebben we in een vorig leven(s) ervaringen op gedaan, deze ervaringen nemen we mee.  In deze bekende en vertrouwde energie willen we graag blijven, maar dat brengt ons niet verder. Om ons te kunnen ontwikkelen moeten we dingen gaan doen die soms flink buiten onze comfort-zone liggen.

Vanuit mijn vertrouwde Vissen energie in huis 4, moest en moet ik toch echt in mijn leven ervaringen buitenshuis op doen met de Maagd energie. Gelukkig heb ik voor dit soort processen mijn hele leven om dat voor elkaar te brengen.

De as Maagd -Vissen

De as Maagd-Vissen is voor mij dus een belangrijke as als het gaat om mijn levensrichting. Het wordt ook wel de as van de kunde en toewijding genoemd. Maagd-kwaliteiten gaan over controle en onderscheidingsvermogen en Vissen- kwaliteiten over chaos, loslaten en opgaan in het grote geheel.

Als het spannend wordt buitenshuis, het levensgebied van het 10e huis, dan trek ik me het liefst terug, in mijn veilige 4e huis. Dit doe ik dan vaak ook nog op een doorgeschoten Vissen manier.  Als ik dit op schrijf komen er allerlei situaties in mij herinnering naar boven waar ik met gemengde gevoelens op terug kijk. Een schaduw kant, maar  die wel degelijk bij mij hoort zoals, grenzeloosheid, angsten, vermijding van planning, vluchten in de massa of in dagdromen overgevoelig, zelftwijfel of slachtoffergedrag.

Natuurlijk heb ik in de loop van mijn leven, ik ben inmiddels 58 jaar, geleerd dat dit gedrag mij nergens brengt. Wat ik me nu realiseer, met al die Maagden om mij heen, is dat het ontwikkelen van Maagd-kwaliteiten mij verder hebben mij verder geholpen om dat in de maatschappij te doen waar ik goed in ben, namelijk andere mensen en of organisaties helpen.

Maagd-kwaliteiten zoals analyseren, orde in de chaos brengen, matigen praktische oplossingen bedenken,  en concentreren in het hier en nu. Door het ontwikkelen van onderscheidingsvermogen weet ik wat zinvol is en wat niet. Dienstbaar zijn en faciliteren van anderen, opdat zij hun werk kunnen doen. De kwaliteiten van Vissen is mijn fundament: sociaal, intuïtief en invoelend. De Maagd-kwaliteiten zorgen ervoor dat ik daar niet in doorschiet en mijzelf opoffer of mij verlies in grenzeloosheid of vermijding.

Kortom ik heb veel geleerd over Maagd-kwaliteiten.

 

Sterrenbeeld Maagd, het kind geboren in de periode in de periode van 23 augustus – 23 september.

Het kind met het sterrenbeeld Maagd is een kleine toneelspeler.

Het kind geboren onder het sterrenbeeld Maagd houdt van imiteren. Het is een vrolijke kleine toneelspeler. Het Maagd-kindje zal in een gezelschap  zich niet snel laten horen. Het houdt zich op de achtergrond, maar er zal hem niet veel ontgaan. Maar in een omgeving waar hij zich vertrouwd voelt en thuis zal hij snel de oren van je hoofd kletsen.

Een Maagd–kindje is kieskeurig. Het is geboren in de oogsttijd en weet als geen ander het kaf van het koren te scheiden. Dus wil je het kindje een appeltje geven, maar hij heeft zelf een banaan in zijn hoofd, dan zal hij vriendelijk, maar beslist, je appeltje weigeren.

Het Maagd-kindje zal je al snel met plezier helpen met opruimen en sorteren. Het houdt van netheid, overzicht en is dienstbaar. Het kind zal over het algemeen oprecht zijn best doen en luisteren, gewoon omdat dit in hem zit.  Hij zal daarom ook heel moeilijk vinden om kritiek te krijgen en kan daar flink over piekeren.

Kinderen geboren onder Maagd zijn onderzoekend, systematisch, praktisch en flexibel. Ze zijn voorzichtig, betrouwbaar, vriendelijk, serieus en plezierig. Zijn deze kinderen uit balans neigen ze naar mopperen en worden nijdig.

Sterrenbeeld Kreeft, het kind geboren in de periode 22 juni – 22 juli

Wat maakt een kind geboren onder het sterrenbeeld Kreeft bijzonder?

Het kind geboren onder het sterrenbeeld Kreeft, is een zeer gevoelig, sensitief kind en kan erg verlegen zijn. Het innerlijk leven van een onder het teken Kreeft geboren mens, gaat diep en is een zee van emoties. Deze emoties stijgen en dalen, net als bij eb en vloed van de zee. Het zijn vaak stille wateren met hele diepe emotionele gronden. Dit innerlijke leven is lang niet voor iedereen zichtbaar.

Boos worden op een Kreeft-kind kan behoorlijke impact hebben op het kind en het kan daar lang last van hebben. Een Kreeft-kind heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Het kind zal het lastig vinden om met onrechtvaardigheid om te kunnen gaan. Deze kinderen zijn doorgaans erg hulpvaardig en zorgzaam. Als er in de kindertijd een hechte gevoelsband is opgebouwd, zal een Kreeft-kind de puberteit, zonder veel gedoe, goed door kunnen komen. Het Kreeft-kind voelt zich het veiligst thuis in een stabiel gezinsleven. Het heeft vaak aanmoediging nodig om zich wat minder onzeker te voelen. Het kind houdt van tradities die gevierd worden met het gezin en familie.

Wil je meer weten over de geboortehoroscoop van jouw Kreeft-kind vraag dan een gratis geboorte horoscoop aan.

De Maan

De Maan, heerser van het dierenriemteken Kreeft, element water

Ook ik ben vrijdag 27 juli, op  zoek geweest naar de Maan, samen met mijn vriend en dochter. Wij wilden de maansverduistering ook graag met eigen ogen zien. In het noorden van Assen keken we tegen veel gebouwen en bomen aan en we besloten om met de auto de A28 op te rijden, richting het zuiden. Plotseling zagen we de maan voor ons. Zo was er niets en zo stond er een oranje maan aan de hemel. Toch best indrukwekkend. We hebben een plekje gezocht om te parkeren en de maan beter te kunnen bekijken. Venus, Jupiter en Mars hebben we ook kunnen ontdekken. Ons bezoek aan het Planetron van 2 weken terug, heeft ons veel kritischer naar de hemel doen kijken. Later thuis bleken we de maansverduistering ook gewoon vanuit de tuin van mijn dochter te kunnen zien ;-).

De astrologische betekenis van de Maan

De Maan weerspiegelt het licht van de zon en is een yin-principe: vrouwelijk en ontvangend. Eb en vloed worden beheerst door de Maan. Het element water hoort dan ook bij de Maan en symboliseert het gevoelsleven.  De Maan is heerser van het dierenriem teken Kreeft 4.

De Maan in de geboortehoroscoop geeft aan voor welke indrukken we gevoelig zijn en symboliseert hoe wij automatisch en onbewust reageren vanuit onze behoefte om ons veilig te voelen.  Het laat de vaak onbewuste, reactiepatronen zien die we hebben opgebouwd naar aanleiding van onze vroegere ervaringen.

De Maan staat in de geboortehoroscoop voor de moeder en het vrouwelijke in ieder mens. Bij vrouwen geeft het de moederrol aan en bij mannen vaak het vrouwbeeld.

We krijgen elke dag met enorm veel prikkels te maken, de maanstand in de geboortehoroscoop geeft aan welke prikkels we selecteren, waar we op reageren. Het beschermt ons tegen de overvloed aan prikkels.

Steekwoorden die bij de Maan horen: onbewuste (geconditioneerd) reacties, gevoel, emotie, de moeder, gewoonte, herinneringen, reflectie, inlevingsgevoel, veiligheid, behoefte aan geborgenheid.

Als je op een of andere wijze je niet prettig voelt, niet lekker in je vel zit dan kun je kijken of je jouw Maan wel voedt met de juiste prikkels.

Met welke vakanties wordt de maan graag gevoed?

Maan in vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter): vindt alles wat tot actie aanzet prettig, geen luie strandvakanties , maar een actieve doevakantie, wandelen in de bergen bijvoorbeeld.

Maan in een aardeteken (Stier, Maagd, Steenbok):  Een ongeplande vakantie vindt de Maan in een aardeteken niet zo prettig.  Deze Maan wil graag weten waar ze heen gaat, hoe en wanneer.  Is het niet duidelijk waar de reis heen gaat dan is een eigen huisje op wielen, de camper of caravan, erg prettig voor de Maan in een aardeteken, met name voor de naam in het teken Stier.

Maan in een luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman): zoekt uitwisseling, communicatie met anderen, intellectuele sferen. De Maan in een luchtteken zal niet graag alleen op vakantie gaan, tenzij zij iets zoekt waar ze veel contact en uitwisseling heeft met anderen.

Maan in een waterteken (Kreeft, Schorpioen, Vissen): heeft een sterk inlevingsgevoel en men selecteert de vakantiebestemming waarschijnlijk op gevoel.  Het dromen en fantaseren over de bestemming is alleen al heel prettig voor de Maan in een waterteken.

Waar staat jouw Maan?

Wil je weten waar jouw maan staat en wat de betekenis is, vraag het gratis het E-Book “Kennismaking met Astrologie dmv jouw geboortehoroscoop”   aan onder vermelding van je geboortedatum, – tijd en -plaats.

Jupiter en zijn manen gezien in het Planetron

We hebben Jupiter gezien. Gisteravond zijn we naar het Planetron in Dwingeloo geweest. De held van mijn zesjarige kleinzoon is André Kuipers Hij heeft een paar erg leuke boekjes over planeten en sterren van deze held. Mijn kleinzoon wil astronaut worden.  Stiekem hoop ik dat hij, net als zijn oma, ook de astrologische kant van planeten interessant gaat vinden. Het was een leuke avond, een lange zit voor een zesjarige, maar hij en wij, hebben genoten. De prachtige sterrenhemel werd met het Zeiss-planetarium zichtbaar gemaakt in de koepelvormige theaterzaal. Een enthousiaste medewerker kon ons hierover van alles vertellen.

Naast een planetarium heeft de sterrenwacht ook de grootste optische telescoop van Nederland die beschikbaar is voor een breed publiek. Het was gelukkig helder weer en we konden ook even kijken door de telescoop.  Jupiter stond heel helder aan de hemel en was ook met het blote oog te zien. Maar door de telescoop konden ook we ook 3 van zijn manen zien en een streepje van Jupiter’s wolken.  Jupiter is vanaf de zon gezien, de 5e planeet en is net als Venus zichtbaar. Een bezoek aan het Planetron kan ik je zeker aanrader. Wacht er niet te lang mee, want het Planetron gaat sluiten, zoals je kunt lezen op hun website.

Jupiter astrologisch gezien.

Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel geeft het astrologische principe expansiedrang aan.  De plaats van Jupiter in de horoscoop geeft aan hoe en waar onze kansen en behoefte liggen om te groeien op fysiek, verstandelijk en of moreel gebied.  Het dierenriem teken geeft aan hoe op welke wijze deze groei vormt geeft, het huis geeft aan in welk levensgebied deze groei vooral gezien wordt.

Jupiter geeft optimisme en vertrouwen en helpt daar mee om letterlijk onze grenzen te verleggen. Het symboliseert onze drijfveer om ons weten, kennis en of fysieke grenzen uit te breiden.

Wil je weten hoe en waar jouw kansen en behoefte om te groeien liggen, maar weet je niet waar Jupiter in je horoscoop staat?  Vraag het gratis e-boek aan en maak kennis met astrologie met behulp van jouw eigen horoscoop.  Ik heb hiervoor je geboortedatum, – tijd en – plaats nodig. Je kunt het e-book hier aanvragen