Weegschaal van 23 september tot 23 oktober

teken weegschaal

Ben je geboren in de periode van 23 september tot 23 oktober, dan stond de Zon in het teken Weegschaal.

Element:             lucht

Kruis;                    hoofd, (naar buiten gerichte energie)

Heerser               Venus

Iemand met de Zon in Weegschaal is gericht op de ander, houdt van een goede verstandhouding, harmonie en schoonheid.  Met de Zon in Weegschaal is iemand vredelievend, sociaal en sluit makkelijk compromissen.  Hij of zij zal alles doen op deze harmonie tot stand te brengen, te bewaren en hier dan intens van genieten. De Weegschaal houdt van communiceren en houdt niet alleen van harmonie tussen mensen en goede omgangsvormen, maar ook van bij voorbeeld mooie gebouwen en kunst.

Een Weegschaal legt zich niet graag vast en houdt van het gevoel vrij zijn en staat bekend als twijfelaar. Dit komt omdat een Weegschaal veel tijd nodig heeft om alles goed af te wegen. Hij wil niemand schade berokken of onrecht aan doen. Een Weegschaal wil zeker weten of iets het juiste is voor iedereen. Dit kan hem oppervlakkig en besluiteloos maken.

De Weegschaal wordt ook wel een evenwichtskunstenaar genoemd. Tactvol, verdraagzaam tolerant en zeer op contacten gesteld. Omdat de Weegschaal moeite heeft met conflicten aangaan, kan hij ze gaan omzeilen, of afhankelijk worden van de sympathie van zijn of haar omgeving,

Venus niet zowel heerser over Stier als Weegschaal. Niet alleen het gevoel voor harmonie en schoonheid is de kant van Venus die echt hoort bij Weegschaal, maar ook rechtvaardigheid, eerlijkheid, afwegen, en rechtspreken.

De Weegschaal dankt zijn naam aan het nacht eveningspunt. Wanneer de Zon op 23 september Weegschaal binnen loopt is de dag en de nacht even lang.  De Weegschaal is niet makkelijk te vinden aan de hemel omdat dit teken enkel uit een paar niet al te heldere sterretjes bestaat