Venus de planeet van de verbinding en liefde. Op welke manier verbind jij je graag?

venus
Venus in het zonnestelsel.

Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet van ons zonnestelsel. Het is een heldere planeet, maar vanaf de aarde zie je haar alleen een ½ tot 4 uur na zonsondergang of vóór op zonsopkomst. Daarom wordt Venus ook wel de Avondster of Morgenster genoemd.

De planeet is vernoemd naar de Romeinse godin Venus van de liefde, beschermster van tuinen en wijngaarden. Later werd Venus vereenzelvigd met Aphrodite, de Griekse godin van onder andere de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid, aldus Wikipedia.

Venus astrologisch gezien.

Venus is vanaf de aarde gezien de eerste planeet naar de Zon toe, zij maakt verbinding tussen de zon en aarde. Astrologische staat Venus o.a. voor verbinding, liefde, gevoel, het vermogen tot geven en nemen, vriendschap en (partner) relatie. Venus staat ook voor het uiten van schoonheid, kunst en harmonie. Ze streeft naar een fijne, vrolijke relatie, houdt van evenwicht en harmonie. Wil graag begeerd en geliefd gevonden worden en houdt van alles wat mooi is. Als Venus doorschiet en overdrijft dan hecht ze zich te veel aan uiterlijkheden, wordt ze oppervlakkig en jaloers.

Hoe uit jij de liefde?

Op welke wijze jij je graag de liefde uit en je wilt verbinden, is afhankelijk van het dierenriemteken waar Venus in jouw geboortehoroscoop staat.  Er spelen natuurlijk veel meer aspecten mee, die de uitwerking van Venus uniek en heel persoonlijk maken. Ook mannen hebben te maken met de vrouwelijke energie van Venus en zullen deze planeet als het goed is, ook leven.  Hieronder een kleine indruk van hoe Venus uit kan werken in de verschillende dierenriemtekens.

Venus in…
 • Ram is snel enthousiast over iemand en krijgt te maken met liefdes op het eerste gezicht. Spontaan,hartstochtelijk maar ook snel weer genoeg er van.
 • Stier heeft een goed vermogen om zich over te geven, is gemoedelijk en trouw. Kan wel wat bezitterig worden.
 •  Tweeling is charmant, onderhoudend, flirt raag en heeft veelzijdige contacten en vriendschappen, maar zal zich niet duurzaam hoeven te verbinden met iemand of iets.
 •  Kreeft. De meest romantische Venus, staat in Kreeft. Dromerig, diep verlangend naar harmonie, geestelijke en lichamelijke uitwisseling. Deze Venus kan doorslaan in het dromen over de prins op het witte paard, wordt onrealistisch en steeds teleurgesteld door eigen illusies.
 •  Leeuw houdt van de liefde waar ze trots op is en die ze wil laten zien. Venus in Leeuw is warm, grootmoedig, zelfbewust en gepassioneerd.
 • Maagd werkt uit in een praktische liefde, betrouwbaar, trouw en bescheiden. Kan zich goed aanpassen, maar kan dusdanig kritisch zijn dat binden moeilijk wordt.
 •  Weegschaal, houdt van de liefde, kunst, harmonie en verzorgde omgeving. Kan door de behoefte aan harmonie flink twijfelen en zich niet makkelijk binden.
 • Schorpioen is sterk hartstochtelijk. Gaat voor alles of niets, daar tussen zit niets. Venus in Schorpioen kent geen taboes en oppervlakkigheden.
 •  Boogschutter is oprecht en direct en heeft hele idealistische ideeën over de liefde, heeft vluchtneigingen.
 •  Steenbok, is de liefde een serieuze zaak, is terughoudend en voorzichtig. Maar wanneer Venus in Steenbok eindelijk is gevallen voor de liefde, dan is deze uiterst betrouwbaar en vol verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Waterman gaat voor de kameraadschappelijke, gelijkwaardige liefde, vrije en onafhankelijke liefde. Venus in Waterman kan alleen vrijwillig trouw zijn, laat zich dat niet opleggen of verplichten.
 • Vissen heeft het vermogen om zich grenzeloos over te geven, onzelfzuchtig, fijngevoelig en hulpvaardig tot opofferend toe.

Wil je weten waar jouw Venus in staat?  Vraag gratis jouw horoscoop aan in het e-book: Kennismaking met astrologie.