Jupiter en zijn manen gezien in het Planetron

jupiter, groei

We hebben Jupiter gezien. Gisteravond zijn we naar het Planetron in Dwingeloo geweest. De held van mijn zesjarige kleinzoon is André Kuipers Hij heeft een paar erg leuke boekjes over planeten en sterren van deze held. Mijn kleinzoon wil astronaut worden.  Stiekem hoop ik dat hij, net als zijn oma, ook de astrologische kant van planeten interessant gaat vinden. Het was een leuke avond, een lange zit voor een zesjarige, maar hij en wij, hebben genoten. De prachtige sterrenhemel werd met het Zeiss-planetarium zichtbaar gemaakt in de koepelvormige theaterzaal. Een enthousiaste medewerker kon ons hierover van alles vertellen.

Naast een planetarium heeft de sterrenwacht ook de grootste optische telescoop van Nederland die beschikbaar is voor een breed publiek. Het was gelukkig helder weer en we konden ook even kijken door de telescoop.  Jupiter stond heel helder aan de hemel en was ook met het blote oog te zien. Maar door de telescoop konden ook we ook 3 van zijn manen zien en een streepje van Jupiter’s wolken.  Jupiter is vanaf de zon gezien, de 5e planeet en is net als Venus zichtbaar. Een bezoek aan het Planetron kan ik je zeker aanrader. Wacht er niet te lang mee, want het Planetron gaat sluiten, zoals je kunt lezen op hun website.

Jupiter astrologisch gezien.

Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel geeft het astrologische principe expansiedrang aan.  De plaats van Jupiter in de horoscoop geeft aan hoe en waar onze kansen en behoefte liggen om te groeien op fysiek, verstandelijk en of moreel gebied.  Het dierenriem teken geeft aan hoe op welke wijze deze groei vormt geeft, het huis geeft aan in welk levensgebied deze groei vooral gezien wordt.

Jupiter geeft optimisme en vertrouwen en helpt daar mee om letterlijk onze grenzen te verleggen. Het symboliseert onze drijfveer om ons weten, kennis en of fysieke grenzen uit te breiden.

Wil je weten hoe en waar jouw kansen en behoefte om te groeien liggen, maar weet je niet waar Jupiter in je horoscoop staat?  Vraag het gratis e-boek aan en maak kennis met astrologie met behulp van jouw eigen horoscoop.  Ik heb hiervoor je geboortedatum, – tijd en – plaats nodig. Je kunt het e-book hier aanvragen