Opstelling hoe werkt dat?

opstelling, uitwisseling energie en info

Hoe werkt een opstelling? Deze vraag kregen Marga Heuker en ik regelmatig op de PCP- beurs van 10 juni jl.  Natuurlijk wilden wij dat daar ook graag uitleggen. Want het werkt! Maar kunnen wij mensen, met ons denken, een echte verklaring geven hoe opstellingen werken? Hoe kunnen we er zo zeker van zijn? Gewoon door zelf te ervaren en te zien wat er gebeurt in een opstelling en door de ervaringen van onze deelnemers die zij met ons delen.

Toch ga ik hieronder een poging doen om uit te leggen in woorden hoe een opstelling werkt .

Alles is energie.

Je hebt grofstoffelijke energie, zoals ons lijf, zichtbaar en vast te pakken. Er is ook hele fijnstoffelijke energie. Fijn stoffelijke energie is niet door ons te zien of vast te pakken, maar wel op ander laag (niveau) waar te nemen is. Misschien heb je wel eens ervaren dat je een kamer wilde binnen stappen en dat je voor dat je de deur opendeed al wist dat de mensen in die kamer ruzie hadden. Je hebt niets gehoord, maar een of andere donkere wolk komt je door de deur al tegemoet en je weet of je voelt dat het daar binnen hommeles is.

Tussen mensen is dus een informatie-uitwisseling gaande op allerlei verschillende lagen. De uitwisseling in een opstelling wordt tussen de deelnemers intuïtief waargenomen. Deelnemers in een opstelling kunnen op deze wijze de vraagsteller van een opstelling informatie laten zien, of vertellen, waar de vraagsteller normaal niet achter zou zijn gekomen.

Herstellen van de balans

Gevoelens en emoties die er om een of andere reden niet mochten zijn, worden in de opstelling doorvoelt en doorleeft. Door erkenning van deze gevoelens en emoties lossen ze op, verdwijnen ze. Vast gelopen patronen worden doorbroken en de balans herstelt.  Soms direct, maar soms enige tijd na een opstelling.