De Maan

volle maan
De Maan, heerser van het dierenriemteken Kreeft, element water

Ook ik ben vrijdag 27 juli, op  zoek geweest naar de Maan, samen met mijn vriend en dochter. Wij wilden de maansverduistering ook graag met eigen ogen zien. In het noorden van Assen keken we tegen veel gebouwen en bomen aan en we besloten om met de auto de A28 op te rijden, richting het zuiden. Plotseling zagen we de maan voor ons. Zo was er niets en zo stond er een oranje maan aan de hemel. Toch best indrukwekkend. We hebben een plekje gezocht om te parkeren en de maan beter te kunnen bekijken. Venus, Jupiter en Mars hebben we ook kunnen ontdekken. Ons bezoek aan het Planetron van 2 weken terug, heeft ons veel kritischer naar de hemel doen kijken. Later thuis bleken we de maansverduistering ook gewoon vanuit de tuin van mijn dochter te kunnen zien ;-).

De astrologische betekenis van de Maan

De Maan weerspiegelt het licht van de zon en is een yin-principe: vrouwelijk en ontvangend. Eb en vloed worden beheerst door de Maan. Het element water hoort dan ook bij de Maan en symboliseert het gevoelsleven.  De Maan is heerser van het dierenriem teken Kreeft 4.

De Maan in de geboortehoroscoop geeft aan voor welke indrukken we gevoelig zijn en symboliseert hoe wij automatisch en onbewust reageren vanuit onze behoefte om ons veilig te voelen.  Het laat de vaak onbewuste, reactiepatronen zien die we hebben opgebouwd naar aanleiding van onze vroegere ervaringen.

De Maan staat in de geboortehoroscoop voor de moeder en het vrouwelijke in ieder mens. Bij vrouwen geeft het de moederrol aan en bij mannen vaak het vrouwbeeld.

We krijgen elke dag met enorm veel prikkels te maken, de maanstand in de geboortehoroscoop geeft aan welke prikkels we selecteren, waar we op reageren. Het beschermt ons tegen de overvloed aan prikkels.

Steekwoorden die bij de Maan horen: onbewuste (geconditioneerd) reacties, gevoel, emotie, de moeder, gewoonte, herinneringen, reflectie, inlevingsgevoel, veiligheid, behoefte aan geborgenheid.

Als je op een of andere wijze je niet prettig voelt, niet lekker in je vel zit dan kun je kijken of je jouw Maan wel voedt met de juiste prikkels.

Met welke vakanties wordt de maan graag gevoed?

Maan in vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter): vindt alles wat tot actie aanzet prettig, geen luie strandvakanties , maar een actieve doevakantie, wandelen in de bergen bijvoorbeeld.

Maan in een aardeteken (Stier, Maagd, Steenbok):  Een ongeplande vakantie vindt de Maan in een aardeteken niet zo prettig.  Deze Maan wil graag weten waar ze heen gaat, hoe en wanneer.  Is het niet duidelijk waar de reis heen gaat dan is een eigen huisje op wielen, de camper of caravan, erg prettig voor de Maan in een aardeteken, met name voor de naam in het teken Stier.

Maan in een luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman): zoekt uitwisseling, communicatie met anderen, intellectuele sferen. De Maan in een luchtteken zal niet graag alleen op vakantie gaan, tenzij zij iets zoekt waar ze veel contact en uitwisseling heeft met anderen.

Maan in een waterteken (Kreeft, Schorpioen, Vissen): heeft een sterk inlevingsgevoel en men selecteert de vakantiebestemming waarschijnlijk op gevoel.  Het dromen en fantaseren over de bestemming is alleen al heel prettig voor de Maan in een waterteken.

Waar staat jouw Maan?

Wil je weten waar jouw maan staat en wat de betekenis is, vraag het gratis het E-Book “Kennismaking met Astrologie dmv jouw geboortehoroscoop”   aan onder vermelding van je geboortedatum, – tijd en -plaats.